Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lány - Zbečno trekk - 01.03.08

1. 3. 2008

No, do dneška nám na trekky i ostatní výlety počasí suprově vycházelo, ale nic netrvá věčně a dneska jsme to poznali na vlastní kůži. A to doslova. Předpověď ohledně deště byla celkem příznivá a to, že má na horách trošku silněji foukat, nás nechalo zcela v klidu.

Po sedmé ráno jsme se vyhrabali z pelechu, panička dobalila věci a ve 3/4 na osm jsme stáli na smluveném místě a čekali na Andy se Žufrikem. Ovšem žádný bílý pick-up nebyl v dohledu. Panička si na ně samo nevzala mobil, takže jsme se nemohli nijak spojit. Přešli jsme teda aspoň na druhou stranu, abychom se ještě trošku prošli a čekali dále. Panička prohlásila, že čekáme do osmi, pak se vrátíme domů a z netu si zjistí telefon a zjistíme, co se děje. Ovšem nic takovýho jsme dělat nemuseli, protože přesně v osm se přihnal náš odvoz, my naskákali dozadu a panička dopředu. A proč měli zpoždění? Žufrik není moc zvyklej jezdit vzadu v nákladním prostoru, ale hezky s Andy vepředu, což ovšem dneska nešlo a taky se to musí naučit, tak byl dnešek vybrán k učení. Ovšem když tam byl instalován, vůbec nebyl nadšen, tak si Andy vlezla k němu a uklidňovala ho. Taky ho přikšírovala, aby neměl volné pole působiště a jak si tak spolu seděj v tom nákladním prostoru, zafoukal vítr a přibouchl zadní dveře a Andy tam zůstala zavřená.:-) Jak na potvoru nešel ani nikdo okolo, kdo by jí otevřel, tak musela počkat, až se vrátí její přítel z práce a otevře jí. Tak proto to zpoždění s výjezdem.:-)))

Do Lán jsme dorazili přesně v děvět, kdy byl sraz, ač jsme se docela dlouho plazili za slečnou v Peugeotu před námi. Jela děsně pomalu a bohužel zrovna v úseku, kde se nesmí předjíždět, takže to byla taková vyhlídková jízda. I když mě to teda bylo jedno a hlasitě jsem se dožadoval vstupu k holkám dopředu. Nemám rád, když jsem oddělen a nemám ten přímý kontakt. I když jsem na paničku viděl a byla ode mě tak 20cm, vadilo mi to. Ale nebyl jsem vpuštěn, ani když jsem použil přední tlapku a "ťukal" na to okýnko, co tam bylo. Nicméně nakonec jsme přeci jen zastavili a my byli vypuštěni z "kufru". Žufrik vystřelil z auta a já s úžasem koukal, jakou to má super sukni.:-) Byl totiž v týdnu venku s kámošema, koupali se a Žufrikovi nastyd ocásek, tak ho měl teďka v teple.

Přesunuli jsme se do bus zastávky, kde nás panička nakšírovala, pak sebe a když byly připraveny všechny paničky, mohlo se vyrazit. Zrovna když jsme vyšli, začlo, jak na potvoru, pršet. Ale nijak hodně, tak jsme pokračovali v klidu dál. První zádrhel začal asi tak 500 metrů od vyjití, za boha jsme nemohli přijít na to, kde je červená turistická značka, po které máme jít. Mapa si moc nekorespondovala s reálem. Ovšem když to paničky zrovna začly řešit, kudy jako teda dál, strhla se ukrutná průtrž mračen i s kroupama. Nabrali jsme velice rychle směr bus zastávka, ale než jsme ušli-uběhli těch pár set metrů, voda z nás všech přímo tekla. Panička měla v botách rybníček, kalhoty úplně promočený, bunda byla relativně dobrá, jelikož je nepromokavá, ale ani ta takovejhle nápor nezvládla stoprocentně. My byli úplně mokrý, ale naštěstí nám panička vzala ručníky, takže jsme byli vytřeni, abychom nenastydli. Počkali jsme, až ten déšť trošku přejde, pak byli nandáni opět do auta a pomalu se rozjeli k domovu. Ač jsme nebyli unaveni, cestou zpátky jsme spinkali a byli hodní. My to měli dobrý, ale Arwenka s Cedrikem na tom byli hůř. Busy jim jely až za hodinu a něco, tak zkusili jít do místní hospy, kde bylo úplně prázdno, ale i tak je místní pingl vyrazil. Hulvát jeden. Až půjdem druhý pokus, jelikož jeden nezdar nás přece neodradí, do téhle hospy rozhodně nepůjdem. Nicméně i Arwenka s Cedrikem a holkama se dostali v pořádku domů.

Když nás Žufrikovci vysadili, paničky se ještě dohodly, že pokud nebude odpo pršet, dojdou s náma do Draháně na prochajdu. No, nakonec z toho byl teda jen Čimičák, paničky se doma rozseděly (nebo spíš rozležely:-)) a moc se jim už nechtělo, ale když nám slíbily ten výlet, na nějakou tu prochajdu se muselo.:-) Jako náhradní plán to šlo, ale trekk je trekk. Doufám, že druhý termín vyjde na počásko líp, byla by škoda tu super trasu neprojít a jelikož Krušnohorský DT se blíží, musíme trénovat.

Sečteno a podtrženo, dneska jsme na "trekku" ušli 1,2 km.:-)))

fotečky - je jich sice pomálu, ale aspoň něco

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář