Jdi na obsah Jdi na menu
 


Flyball - Letňany 05.04.07

5. 4. 2007

Dneska jsme byli poprvý trénovat flyball venku, a to na cvičáku v Letňanech. Bylo to teda o dost lepší než ve Ctěnicích. Tam to bylo fajn, ale venku je to prostě venku. Po příchodu na cvičák jsem byl uvázán ke stromu a zanechán svému osudu. Ne, dělám si samo legru, panička šla pomáhat stavět dráhu (no, spíš tak koukala, od kud se vlastně nosej věci a tak, ale příště už určo stavět bude). Za chvíli po nás přijel i Kasík s Maxem a Larou a byli přivázáni k plotu hned vedle mě. Už jsem ale byl celej netrpělivej a chtěl jít běhat. V Letňanech je výhoda, že se může běhat na dvě dráhy, takže na jedný běhaj pejskové, co to už uměj s boxem, a na tý druhý ti, co zatím stále procvičujou na shootu. Já teda zatím patřím k té druhé skupině, ale to se snad brzo změní. Už jsem na třetí šprušli a shoot jich má celkem 5.:-)

První jsme si na rozběhání dali odběhy. To mě taky mocinky baví. Na konci dostanu balónek, takže nemám důvod nespolupracovat.:-) Když měli všichni pejskové své tři odběhy za sebou, začalo se cvičit na shootu. Začínalo se od nejvyšší šprušle, tedy páté. Na tuhle výšku tam ale žádný pejsek nebyl, takže se hned šlo na 4, tam byl jeden a pak už byla moje výška shootu. Panička si zas zapomněla z odběhů míček v kapse, takže jsem sice krásně běžel pro tenisák na shoot, ale hned ho pustil a mastil za paničkou pro jinej. Jenže ta ho hned odevzdala a já teda musel přes ty překážky donýst ten ze shootu, abych měl nějakou odměnu. A to prý bylo "MOOOC DOBŘE". Byl jsem pomuchlován a po puštění balónku dostal i Frolicy. Mňamy. Asi se to fakt vyplatí, takže jsem se rozhod, že budu tenisák nosit už pořád ze shootu a správně přes všechny čtyři překážky. Když už jsem byl puštěn na shoot od třetí překážky a krásně dones balónek do cíle, šli na řadu zase ostatní pejskové a já putoval k mému místu u stromu. Dostal jsem napít a měl si lehnout a čekat. Jenže to se to paničce řekne, když ona nechce běhat. Já jsem chtěl a nemoh a ostatní pejskové jo, tak jsem aspoň štěkal. Ne teda pořád, ale skoro pořád.:-))) Je ale zase fakt, že když panička zavelela lehni (i z dálky) a ticho, tak jsem lehnul a aspoň chvililinku jsem mlčel. Ale dlouho mi to "ticho" nevydrželo.:-)

Když se vystřídali všichni pejskové, měl každý pejsek ještě jeden pokus na běh a potom šli už zase odběhy. Naše tréninková hodina totiž utekla jako voda a začali se pomalu sjíždět závodící pesáci, kteří maj trénink po nás. A jak tak čekám na odběhy, koukám, kdo to k nám jde, a on to páníček. Přijel nás totiž vyzvednout a odvézt domů. Panička měla trošku strach, abych nešel radši za ním, ale zcela zbytečně. Míček je prostě míček a ten nevyměním skoro ani za paničku. Ale jen skoro. Paničku bych nedal ani za nic. Páníček už teda v mých hodnotách kolísá mezi paničkou a míčkem. Občas je teda za paničkou a před míčkem (když zrovna žádnej míček nemám:-)), ale většinou je až za míčkem. Nemůžu si pomoct, je to prostě silnější než já.:-))) Ale on to chápe.

A teda, ještě že páníček přišel, protože mi na odběhy udělal bezva video, takže se můžete pokochat pohledem na mě při flyballovém odběhu.:-))) Panička po konci tréninku říkala, že mi ta pauza prospěla, že jsem běhal moc pěkně. Já si teda myslím, že ta pauza (díky mému rozřízlému polštářku) mohla být kratší a běhal bych úplně stejně skvěle, ale jestli už teďka budem chodit pravidelně, tak jí to i odpustím.

No, a pak jsme už šli k autu a jeli domů. Rovnou jsme si udělali večerní prochajdu, aby panička mohla stáhnout fotky, videa a dát mi to na net:-), dostal jsem druhou půlku večeře a šel jsem chrupkat. Panička teda ještě chvíli dodělávala (pod mým bedlivým dohledem) moje stránečky, ale protože je šikovná, měla to docela rychle hotový a mohla jít chrupkat ke mně. A jaktože ke mně? No, protože já, jako kvalitní sportovec, nemůžu spát přeci na zemi, takže jsem se rozvaloval v jejím pelíšku. Možná by se už o něm dalo napsat jako "o našem" pelíšku.:-)))

Už se teda zase moc těším na příští čtvrtek, až půjdem do Letňan běhat FLYBALL.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář