Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend s Axou 01.-02.09.07

2. 9. 2007

Jak jsem psal, ve čtvrtek večer dorazila Axa, ale protože jsme měli flyballový trénink, jeli jsme zase hnedka pryč a Axulínu jsem si teda užil pořádně až v pátek. Panička šla na kontrolu k doktorce, takže měla volníčko a mohla s náma pak odpolko jít na dlouhou prochajdu. Ještě teda před tím šla ke kadeřnici, já teda nevim co tam chce furt stříhat, když to má krátký, to já jsem třeba u holiče ještě nikdy nebyl.:-) No a aby na nás nebyla sama, dohodla prochajdu s Nety a Šivkou v Prokopáku.

Dorazili jsme na parkoviště u Hypernovy na Butovicích a vyrazili se prochajdovat. Axa samo neomylně zamířila k nádrži, která je pod kopcem, ale byla umluvena, ať se zatím nekoupe. O zážitky opravdu nebyla nouze, hnedlanc po pár metrech sebou v kopci řízla Nety, když chtěla pomoct mý paničce, která si vzala jen botičky nazouváčky, takže se jí při chůzi do kopce vyzouvaly a vypadalo to, že za chvilku půjde jen v ponožkách.:-) Paničky se smály jak blázni a Šivka hned šla zkoumat, co to tam ta Nety na zemi hledá. Pak ta moje vyndala foťák a to byla rychlost, jak se Nety hnedlanc postavila. Ale něco přeci jen stihla, tak se můžete podívat.:-)

Pak už jsem pokračovali v klídku dále, my si běhali okolo, hlodali klacíčky, Axa se chtěla vyválet v nějakém smrádku, ale byla odhalena, tak si to rozmyslela. Naštěstí, protože bych s ní pak musel je v autě a to bych asi nepřežil. Přešli jsme krásnou louku a pod ní jsme objevili takovou bahnitou tůňku, od místního potůčku. Samo jsme tam všichni tři hned hupsli a ráchali se dokud paničky nezavelely k pokračování v cestě. Došli jsme na takovou krásnou vyhlídku, ale nebyli jsme puštěni ke kraji, on tam byl totiž sráz hodně metrů dolů, tak se paničky bály, abychom nespadli. Jsme snad nějaký truhlíci, či co?

A pak jsme už zas mířili pomalu zpátky k autu. Krásně jsme se vyprochajdovali a celej večer chrněli (což byl teda paničky záměr, klasika, chtěla mít klid, tsss). Večer jsme šli spát docela brzo, ráno totiž jely "holky" do MB na mezinárodní výstavu psů na kukandu. Já zůstal doma, takže článek opět píše Axulín a můžete si ho přečíst tady.

Vrátily se relativně brzo, prý je to tam dneska moc nebavilo, ale panička dovezla moje oblíbené mňamky, tak bylo super, že tam jely, Axa byla nechána doma s Bojárkem, který se na nás taky přišel podívat a já s paničkou jsme odjeli na Palmovku pro Šivu s Nety a Babsinku s Dejnou. Jeli jsme totiž do Ctěnic, kde trénujem flyball přes zimu na takovou akcičku, předvést divákům, co to ten "flíbal" vlastně je.:-)

Dorazili jsme před třetí hodinou, já se samo nestačil u nás vyvenčit, takže jsem to hodil hnedle vedle auta, takže panička uklízela a pak hodinu hledala odpadkový koš, kam by to mohla vyhodit.:-) No, nakonec našla, ale nebudeme raději rozšiřovat kde. Chi, moc jsem to těm lidem nezáviděl.:-)))

Čekali jsme, až dosoutěží na parkuru koně a pak jsme začli stavět dráhy pro nás. V rámci ukázkových běhů byla i ukázka tréninku na shootu, což bravurně zvládl Toníček a pak jsme už nastoupili my závoďáci a udělali si takovej turnájek. Byl jsem v družstvu s Ninjou, Dustym a Šivou a nestartoval jsem, ale šel jsem jako poslední. Panička z toho měla trošku strach, protože jsme to ani jeden nikdy nedělali a je fakt, že jsem štěkal na pejsky, co běželi na vedlejší dráze, ale nakonec jsem to vždycky skvěle zaběh, srovnal se u boxu na první překážku a snad kromě jednoho běhu jsme všechny "vyhráli". Takže to byl pro nás takovej předtrénink na nadcházející mistrovství ČR, kam, doufám, všici přijedete fandit!!! Po naší ukázce byla vyhlášena soutěž pro děti, které tam byly, jestli si chtějí vyzkoušet, jaké to je, proběhnout celou dráhu, vzít tenisák a běžet s ním zas zpátky. Dětí se přihlásilo asi 15, takže se vytvořila 2 družstva, proběhly zkušební běhy a pak se již mohlo začít závodit. Bylo to opravdu napínavé a děti do toho daly všechno. Nakonec všechny dostaly sladkou odměnu a některé si chtěly pohladit pejsky. Nejvíc byla obletována Babsinka, pro většinu dětí to byla favoritka. Já byl taky hlazen, což mi nevadí a chlapeček vypadal spokojeně, že si pohladil velkého pejska.:-)

Pak jsme se zas naskládali do auta, vyložili jsme holky na metru a jeli domů za páníčkem, Axou a Bojárkem. Večer proběhl už relativně v klidu, páníček to v půl 9 zalomil, panička to taky měla tak nějak v plánu, ale musela s náma ještě ven, chtěla jít tak v devět, sedla si teda na chvilku k počítači a upravovala fotečky a nakonec jsme šli ven v půl 11.:-) Pak jsme už zalezli do pelíšků (no, vlastně do jednoho, chichi) a chrupkali až do rána. Neděle byla taková válecí, Axa odjela kolem druhé hodiny s jejím páníčkem domů, my trošku zkulturnili byt, než přijedou rodiče a pak se už vůbec nic nedělalo a jen se relaxovalo. Jojo, ani takový válení, když je po náročném dni, není k zahození.:-)

Mrkněte na fotečky Axulín s Bojsou a na předváděčku ve Ctěnicích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář