Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo jsem, jak jsem se dostal k paničce a co dělám

23. 2. 2007

Tááák, je 06.01.07 a já jsem konečně paničku dotlapkal k tomu, aby mi taky, jako pořádnýmu pesanovi, udělala vlastní stránky. Ale stálo mě to teda dost sil a štěkání.

Obrazek

Ale podařilo se, takže se vám mohu předvést v celé své kráse.

No, nejdříve se představím, jmenuji se Majky, narodil jsem se někdy v roce 2002, ale narozky slavim 28.06. (v tento den si mě panička, roku 2003, vzala z útulku) a jsem kříženec pointra. Kdo neví, co je pointr, tak kromě mě, je to anglický krátkosrstý ohař. Panička mě našla v pražském útulku a když mě slečna přivedla se předvézt a panička mě oslovila, málem jsem jí zboural, celou jsem ji otlapkal a olízal. Nejspíš i proto jsem byl naložen do auta a odvezen do mého nového domova. Už tu žiju skoro 4 roky a jsem maximálně spokojen.

Panička, kromě mě, chová ještě páníka a před nedávnem jsme se sestěhovali do nový boudy. Což jsem děsně rád, můžu ho totiž mučit non-stop.  Je na zlobeníčko jak dělanej.:-)))))

Taky s námi bydlí páníčkův žlutej labrador Bojar. Bojárka jsem teda vzal na milost a mám ho i Obrazekdocela rád, i když se mnou, kvůli své hmotnosti a tloušťce nemůže běhat a blbnout. Bojárek kdysi byl štíhlej a docela i poslouchal, ale páníček na něj přestal mít čas a spíš ho to i přestalo bavit, takže Bojar přestal poslouchat, dělal si co chtěl (což strašně štvalo mojí paničku) a protože páníčkovi rodiče a prarodiče měli pocit, že se bude mít nejlíp, když za hodinu dostane 5 psích buřtů, porci svíčkový i s knedlíky atd., přesáhl už Bojar 50kg.:-( Ovšem od té doby, co je pod dohledem mojí paničky, moc se zlepšil. Docela už poslouchá, protože ví, že panička si pro něj dojde, když nepřijde a dostane na budku a taky začíná hubnout. Zatím shodil 6 kilo, ale nejsme ani zdaleka u konce, takže snad na stará kolena bude zas krásnej štíhlej pohyblivej pejsek.

Nevím sice, jestli jsem se před pobytem v útulku měl špatně nebo dobře, ale teď se mám přímo báječně!!! Sportuju, mám spoustu psích i člověčích kamarádů a jsem asi nejmilovanější pejsek na světě. Ale nebojte, já to paničce oplácim. Úplně nějradší jí to oplácim v noci, kdy jí zaberu půlku postele, aby věděla, že jsem stále s ní a hlídám.:-)))

Jako správný velký pesan docházím pravidelně na poslušnostní cvičák a aby bylo vidět, že poctivě cvičíme a že mi to jde, složil jsem už s paničkou troje zkoušky. ZZO, ZOP a ZPU1. ObrazekJestli se panička dokope k tomu, že začnem stopovat (to by totiž musela vstávat brzy ráno i o víkendu a to asi po ní chtít nemůžu):-))), mohl bych letos pomýšlet na zkoušky ZM, ale to je ještě za dlouho, tak se uvidí. Obrany mi docela jdou. To mě moc baví. Když ten zákeřný rukáv můžu zakousnout, to je to správný odreagování. Panička je taky ráda, ale úplně z jiného důvodu. Prý pak dám doma pokoj a spinkám. Asi to budu muset přehodnotit, protože tohle se mi vůbec nelíbí. Jsem tu od toho, aby se mi věnoval veškerý čas a ne, abych spinkal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K mým dalším (oblíbenějším než poslušnost) aktivitám patří sportování a to konkrétně  FLYBALL, COURSING a DOGTREKKING. Všechny tyhle aktivity jsou super, o to víc, že je děláme společně s paničkou. Ale přeci jen asi ze všecho nejvíc mám nejradši flyball a hned za ním coursing. Běhání, skákání a balónky. To je vše, co potřebuji k životu (teda kromě takovejch těch nepotřebnejch věcí jako voda, granule a nejlepčejší panička):-))) Dělával jsem i agility, ale toho jsem bohužel, vzhledem ke zdravotním problémům, musel nechat. Naštěstí mi zbylo dost sportíků, které dělat můžu a při kterých můžu vybít svojí energii. Takže pokud budete chtít mě a paničku vidět, stačí kouknout do akciček, které máme v plánu navštívit a dorazit za náma. Budem se na vás moc těšit! páčko Majkýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář