Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veterina - 03.01.2007

19. 1. 2007

Jak jsem slíbil, tak plním. Další článeček o mé návštěvě veterináře, tentokrát kvůli kompletnímu zrentgenování mé maličkosti. Jako většina velkých psů mám problémy s klouby a když jsme začali chodit na agility, trošku se mi to zhoršilo, tak panička rozhodla, že je čas na další vyšetření (první jsem absolvoval před rokem a půl). Pan doktor byl strašně příjemný, ale co naplat, je to veterinář.

Na noze mi vystříhali trochu srsti a píchli nějakej blivajz do žíly. Ale tak snadno mě nedostanou!!! Uspávací injekci jsem musel dostat asi ještě dvakrát, protože jsem prostě tvrdošíjně odmítal usnout. Panička mi sundala obojek a někam odešla. Nejdřív mi teda držela nohy, to mi asi rentgenovali kyčle, ale pak už tam se mnou nebyla.

Viděl jsem jí až za nějakou chvíli, když už jsem byl zas probuzenej (i když nohy se mi pořád motaly) a běžel za ní jak blázen. Aby mi zas někam nezmizela. Chvíli si ještě povídala s panem doktorem, tak jsem si mohl lehnout, ale stále jsem jí sledoval, aby mě tam třeba nezapomněla. Z toho jejich rozhovoru jsem vyrozumněl, že mám dysplazii kyčlí 2/2 a slabou artrózu na levym rameni. A ještě nějaký výrůstky na obratlích těsně před ocáskem. Hmmm, je toho teda docela dost.:-(

Pan doktor mi napsal nějaké léky proti zánětu a na podpoření chrupavky. Přesněji řečeno dvoje. Jedny máme na celý měsíc, ty beru 2 denně a druhý mám jen před tréninkem agi, půl večer a půl ráno. Panička zaplatila a šli jsme (a zase jsem dostal bonbony pro pejsky, ale tentokrat s lososovou polevou). No, z týhle vejplaty si toho panička opravdu moc nekoupí.:-) Jsem drahý pejsek.:-)))

V autě jsem sprásknul bonbony a trošku se prospal, ale stejně, motal jsem se jak po 5-ti pivech.:-))) Panička všechno vybalila na postel a řeknu vám, ty léky, co jsem měl jen před tréninkem vůbec nevoněly špatně. Tak jsem chtěl otestovat, jestli i dobře chutnaj a chutnaly. Zblajznul jsem je všechny najednou.:-) Panička z toho byla trošku rozhozená a hned volala na veterinu, jako jestli mi po tom nemůže něco být. Co by mi asi tak jako mělo bejt? Nebolela mě noha, to mi bylo.:-) Na veterině jí uklidnili, že mi nic nehrozí a že se má kdykoli zastavit pro nový. Vyslala tam páníčka, když jel okolo do práce (asi se tam styděla jít - nejdřív mašle a teď zas tohle:-)))), takže o prášky jsem nepřišel.

Zatím je stále beru, ale tak za 14 dní půjdem na kontrolu, tak uvidím co mi řeknou. Ale už teď se mi tam nechce. Zase mi budou kroutit nohou a tak. Doufám, že mě nebudou opět rentgenovat, narkózu každej měsíc fakt nemusim. Panička z toho taky není nikdy nadšená, ale občas to prostě být musí. Až budu vědět něco dalšího, samozřejmě dám vědět. Tak mi držte palce, abych mohl pořád běhat a skákat na agi, protože to mě děsně baví a nevydržel bych jen chodit na klidné procházky. Toho si užiju dost až budu v důchodu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář