Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrad Houska - 16.08.07

19. 8. 2007

Páníček nás dneska vzal na super výletík. Jeli jsme na hrad Houska, který je opředen strašidelnými pověstmi. Nemá žádnou strategickou pozici a jeho obranný systém je veden dovnitř hradu, takže se povídá, že pod ním byla brána do pekel a že má tedy zabránit proniknutí démonů na povrch zemský. Takže to jsme si nemohli nechat ujít.

Vyjeli jsme před dvanáctou a o necelou hodinku už jsme byli pod hradem. Nejdříve se ale páníčci chtěli najíst, takže jsme zakotvili v restauraci, která je od hradu asi tak kilometr a půl. Páníčci se nadlábli a mohlo se vyrazit. Páníček je tak trošku nechodící a zdálo se mu to daleko a hlavně do kopce, dojeli jsme tedy autem na hradní parkoviště a odtud už museli jít pjéšo:-). Páníček skuhral, že je to ještě docela daleko. Jak jsme asi za 5 minut zjistili, před hradem, to docela daleko bylo tak 500 metrů. Děsná dálka.:-))) Mám pocit, že do tohohle hradu pejskové můžou i na prohlídku, což samo panička komentovala jako super věc a že se tenhle trend konečně začíná dostávat i k nám, ale nakonec se dohodli, že nebudou hodinu čekat, že koupíme jen nějaké povídání a půjdem si projít okolí. Panička si hrad vyfotila, vyfotila si i nás, jak čekáme, až si to vyfotí:-) a mohlo se vyrazit.

Došli jsme na "Vyhlídku na Říp", kde panička fotila nějakou horu v dálce (to byl asi ten Říp:-)), která kvůli mlze nebyla skoro ani vidět, ale byla spokojená. Pak ještě přemluvila páníčka, aby se k autu nevraceli stejnou cestou, ale vzali to dál po modrý. Místo "Pod Houskou" bylo vzdáleno jeden kilák, takže panička uznala, že to by páníček moh ujít. Nechal se teda umluvit a šel. Jenže už za chvíli začal brblat, že jdem určo blbě, protože jdem furt z kopce a to zákonitě znamená, že pak budem muset do kopce a to že on rozhodně nepřežije a zapálil si cigáro.:-))) Panička se smála, že to vydrží a že to určo nebude tak hrozný. Ovšem nebyla to tak docela pravda. Vyšli jsme z lesa totiž asi tak 20 metrů od té restaurace, kde jsme si dávali oběd a celou tu cestu, kterou páníček nechtěl jít, protože to je daleko a do kopce (to byl ten kilometr a půl do mírného stoupání), jsme museli vyšlápnout, protože jsme měli auto nahoře. Jojojo, to jsme si vyslechli.:-) Ale vyšel to a ještě nás nad parkovištěm hnal na nějakou vyhlídku, takže to s ním nebude tak hrozný.

Jen co jsme nasedli do auta, začalo mírně pršet a cestou zpátky se rozpršelo pořádně, takže jsme to stihli jen tak tak.

Doma následoval klasický scénář - spánek, véča, spánek, večerní prochajda a spánek až do rána. Moc se mi to líbilo, tak budem muset vymejšlet častější výlety po hradech a zříceninách. Je to fakt moc zajímavý.

Mrkněte na fotečky z našeho výletíčku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář