Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jezdovice 08.12.07

8. 12. 2007

Dneska jsme vstávali docela brzo a protože včera dorazila Axa bylo veselo hned co jsme vstali. Když nás panička vzala ven, nechala nás jen vyčůrat a narvala nás do auta a někam jsme jeli. Ale naštěstí jen kousek, na Kobylisy, pro Benjiho s Luckou. Když jsme se vrátili, šli jsme konečně na venčící prochajdu. A jak jsem zjistil, tak vzrůšo může být i u nás u baráku. Našli jsme pod jedním křovím rozházenej rohlík, kterej tam naházela nějaká důchodkyně ptákům. Byl moc dobrej, ovšem paní, která číhala za záclonou, se to nelíbilo, že její rohlíček spapáme my a ne ptáčci, takže na paničky vřeštěla z okna. Lucka jí "příjemně" odpovídala, že ptáci se krmět nesměj a moje panička se neangažovala, ví, že s neurotickejma důchodkyněma se nemá cenu hádat. Jindy bychom dostali vynadáno, že něco papáme, ale teďka jsme byli necháni, abychom to dodlábli a pak už šli domů. Když jsme čekali než dorazí páníček, panička udělala do termosek kafe a čaj, aby měli i pití, k těm toustům, který udělala už včera večer. Když páníček dorazil, mohli jsme vyjet. Jeli jsme na Vysočinu do Jezdovic u Třeště, kde jsme měli sraz s Fufíkovcema. Dneska se totiž konala Mikulášská prochajda.

Když jsme dorazili, všichni tam už byli. Fufíkovci, Nety se Šivkou, Dejna s Babsi a Berouňáci s Arwenkou. Páníček zaparkoval, my byli nakšírováni, zjištěn směr trasy a mohlo se vyrazit. Ovšem kdyby panička tušila, co jí za chvilku čeká, určitě nás do sedáku nepřipla. K tomu, abychom se napojili na zelenou turistickou značku, museli jsme přejít přes louku, koleje a sejít krátkej kopeček. Všechno dobrý, až do doby, než jsem se rozhod, že musím dohnat Benjiho s Luckou, kteří už byli pod kopcem. Axa se samo přidala ke mně a panička teda musela taky. Ovšem s jejím trapným počtem nohou to prostě nemohla ustát, takže za chvilku za náma letěla po hlavě a přistála dost nehladce.:-) Narazila si obě kolena, ohoblovala ruce, ale jinak byla zcela OK.:-))) Jojo, jsme zlatíčka.:-)

Když se pozbírala, mohlo se pokračovat. Jenže byla dost nasr.... takže jsem dostal dost čočku a musel jít pak u nohy. Ale jen chvíli. Když jsme vyšli z vesnice, byli jsme puštěni a mohli se do sytosti vyběhat.

Potom už procházka probíhala v klídku, lítali jsme po lese, páníci kecali a čas ubíhal. Došli jsme na vrch Špičák a rozhodli se, kam půjdem dále. Páník našel i zbytky sněhu a začal koulovat paničku a pak i ostatní. Nety s Mončou mu to samo hned vrátili, takže sníh lítal tam a zpět a my za ním. Srandáááá.

Došli jsme na rozcestí a ukázalo se, že mapa trošku neodpovídá reálu, takže jsme neudělali žádnej okruh, ale zas se hezky vrátili na Špičák a protože bylo už docela pozdě a začalo se stmívat a přituhovat, vrátili jsme se k autům. Ale účel byl splněn, vyběhali jsme se a páníci budou mít od nás doma klid.:-)

V autě nám panička vyzkoušela vesty od ManMatu, který nám objednala u Dorky a musím říct, že nám to s Axou fakt slušelo. A jelikož nám začla být trošku kosa, náramně se hodily.

Pak jsme jeli ještě do Telče, že si páníci chtěj prohlídnout náměstí a tak. My teda byli necháni v autě, protože si chtěli dát něco k pití a s 11 psy by je tam asi nepustili. Jediná Arwen měla vyjímku, protože se Monča bála, že by se holky mohly v autě nepohodnout, tak jí raději vzala sebou.

Ale nebyli tam dlouho, prošli si náměstí, dali si čokoládu a vrátili se k nám a jeli jsme domů. Páníček toho už měl plný zuby, celou noc nespal, protože nechtěl zaspat, tak si prostě nešel vůbec lehnout a už bylo znát, že by si potřeboval odpočinout.

Odvezli jsme domů Lucku s Benjim (Lucce se podařilo paničce nechtěně přibouchnout ruku ve dveřích transitu, takže byla po dnešní prochajdě dost zrasovaná:-)), pak Axu a pak jsme konečně dojeli domů i my.

Byl to náročný, ale super den a moc děkujem všem, kteří to s náma absolvovali a doufám, že to nebylo naposledy.

fotky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář