Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králův Dvůr 06.10.07

8. 10. 2007

Tenhle víkend byl zas o jeden den delší. Panička měla ve čtvrtek večer nějakou akci z práce, tak si vzala v pátek volno. Prý by stejně v práci byla na prd, což mi bylo jasný, jen co jsem jí uviděl. Chichi.:-)))

Měli jsme teda původně jet v pátek večer na MIDovej trekk Witko Sapa Ha cross, ale z toho nakonec sešlo. Jeli bychom sami a jak panička zjistila později, připojit mě s Axou na jednu šňůru, asi by daleko nedošla.:-) Ale náhradní plán byl taky suprovej.

Celý pátek jsme tak nějak proflákali a hlavně teda prospali. Ale abych jí zas jako úplně nekřivdil, tak na SO mi naplánovala akcičku s dalšíma pesanama. Jeli jsme za Arwenkou a Monikou do Králova Dvora. Nepleťte si to s Dvorem Králové, to je úplně někde jinde. Tohle je kousek od Berouna, takže od Prahy co by vodítkem dohodil a zbytek dojel formánkem.:-)

Nicméně jsme od nás vyráželi (jak jinak) pozdě. Jeli jsme pro Benjiho a Lucku do Jílovýho a prý, budem tam kolem půl 11, no jedenáctá to jistila. Panička je jinak celkem dochvilná, ale jak má ráno vstát, je problém. A taky hlavně, když se musela dvakrát vrátit od auta do bytu, protože je i sklerotická a vždycky na něco zapomněla. Třeba na vestu, kterou si pak stejně nebrala, protože bylo teplo. No, nic. Lepší už to s ní asi nebude.

Takže když jsme vyzvedli Benjiho s Luckou jeli jsme ještě pro Axu, což se teda ukázalo jako ne úplně dobrej nápad. Axulín stále hárá a teďka je v těch nejlepších dnech. Nejlepších teda pro nás, rozhodně ne pro paničku. Byla z tý prochajdy pěkně unavená. Ale ani ne tak chůzí, jako spíš tim, že buď mě nebo Benjiho sundavala z Axy.:-))) Jojo, volání přírody je prostě silnější.

Nicméně jsme naložili Axu a vyrazili směr Králův Dvůr. Benji v kufru skoro celou cestu štěkal, protože Axa si lehla a odmítala jeho milostné návrhy. Dokonce ho i párkrát pěkně zle usměrnila. Ale dobře mu tak, nemá jí obtěžovat. Já si nakonec přelezl dopředu, protože jsem s nima odmítal sdílet stejný prostor.

Panička měla od Moniky instrukce, kam má jet, ale stejně se nám podařilo jednou zabloudit. Ale dlužno podotknout, že díky Monče, která napsala špatný směr. Měli jsme uhnout doleva a protože tam byly dvě ulice, tak prý tou víc vlevo, no a ono to mělo být tou víc vpravo. Ale nakonec jsme to našli (potom, co nám teda běžela Monča s Arwen naproti), zaparkovali a mohli se jít na louku seznamovat. Šla s náma ještě německá ohařka Bibi a protože jsme chtěli jít pak ještě k Monice a Standovi (který byl chytře v práci) do bytu na kafe, nechtěly paničky, aby vzniknul nějakej konflikt, takže jsme se všichni pesani seznámili venku a pak šli do bytečku 1+1. Bylo to fakt ftipný, protože všech 5 pesanů se rozhodlo blbnout na pohovce-posteli, kterou tam maj a absolutně nám bylo jedno, že pokoj má asi tak 16 metrů čtverečních.:-) Arwenka s Axou se rozhodly umučit hrou Bibinku a já s Benjim jsme stále Axu obtěžovali. No, vznik tam takovej menší grupáč. Nic pro puritány, to mi věřte.:-) Moje panička nás furt usměrňovala, ale po chvíli to vzdala a šla si vypít kafe a sníst toast, protože klasicky nesnídala.

Když se paničky dostatečně nadlábly, vyrazilo se na prochajdu. Šli jsme ještě pro jednu psí slečnu, a to RR Citu (Bawean od Kovářovské hůrky). Její panička teda měla trošku strach z Axy, takže bylo dohodnuto, že budou mít holky na seznámení košíky, aby se při případném konfliktu nepokousaly. Sice panička řikala, že Axa je absolutně neprací, ale tak ta chvilka Axu nezabila a když Katka viděla, že je v poho a Citě je sympatická, zas jim je sundaly a holky zas běhaly „naostro“.

Ona hlavně Axa měla co dělat s náma, prostě jsme si s Benjim nemohli pomoct. Tohle byla rozhodně pro paničku nejnáročnější prochajda, jakou jsme kdy podnikali.:-)

A náš cíl? Rozhledna Děd. A protože rozhledna, stála samozřejmě na kopci. Panička zjistila, že teda kondička nikde a že budem zas muset začít běhat, vedro už není, tak mě může „zapřáhnout“ do postroje a poběžíme. No, uvidíme. Ale nebyla sama, kdo nemoh. My, pesani, samo běhali všude možně, ale paničky se plazily jak šneci. Hrůůůůza.:-)

Konečně jsme dosáhli vrcholu (jako tý rozhledny samozřejmě) a paničky se složily na lavičky a jaly se mohutně odpočívat. Nechápu z čeho. To jejich tempo bylo fakt vražedný. Pro nás.:-) Nahoře samo proběhlo celosmečkový focení a teda nejen to. Máme hezkou fotku od Monči, kde je panička se mnou a s holkama „typu bull“:-) Axou a Arwenkou. A fakt nám to tam všem moooc sluší. Já si taky na chvíli přestal všímat Axy a hrál si s Citou, která mě teda k tomu už dlouho přemlouvala. A musím říct, že jsme si s Cituškou padli do očka a úžasně se vyblbli. Pak už paničkám začla být ale zima, tak zavelely k návratu do údolí. Cestou jsme potkali jednoho pejska, který chtěl hrát, ale od Axy byl separován a já byl držen, protože bych ho určo odkazoval do patřičných mezí, což jsem ukázal hned, jak si ke mně čmuchnul. Jojo, když chci, vypadám jak zléééj pes.:-) Potom už jsme teda v klidu došli dolů, usadili se na louce a počkali na Katku, která si domů skočila pro foťák a chtěla udělat pár foteček. A že se jí fakt povedly. I když ono to taky určitě bude tím materiálem. Když je výborný objekt, fotka vždycky vypadá skvěle.:-) Což my všichni pesani samo jsme, výborný matroš na focení.:-))) Když jsme se dostatečně nafotili, Katka s Citou šly domů a my pokračovali k Monice domů. Ještě jsme se cestou stavovali v místní hospůdce na limču, ale měli jen takový ty uměle slazený, tak si paničky nic nekoupily. Ale potkali jsme tam strašně milý holky (asi tak kolem deseti let) a jestli si nás můžou pohladit, což samo mohly, to my rádi. Já se hned rozvalil na zádíčka a nechal se drbat. Holky se taky ptaly, jestli tam máme nějakýho pitbulla, tak panička ukázala na Arwenku a vlastně i na Axu (amstaff nebo pit, ono je to fakt jedno) a holky celý nadšený si je hned začly mazlit. Tohle jsem u nás nezažil. Po oznámení, že Axa je amstaff děti prchaj a div jejich matky na paničku nevolej policajty. Fakt tam byli lidi mnohem víc vstřícný k pejskům než jsou u nás v Praze. Když se Martin, což je 9-ti letý syn Zuzky, která má NKO Bibi a celou prochajdu šel s náma, vrátil s limčou, pokračovalo se v cestě k Monče. U baráku se Bibinka se svým doprovodem odpojila a už jen my s Benjim šli ještě k Monče domů. Paničky si daly kafe a buchty, který upekl Standa a my se uložili k zaslouženému spánku. Holky hezky na postel, Benji na zem u Axy a já u paničky. Vážně jsme byli všichni unavení. Paničky teda taky a myslím, že i víc než my.:-)

Paničky ještě chvíli debatily, pak se zvedly a jelo se domů. Před odjezdem se ještě vyfotily holky A+A pro porovnání pitky a amstaffky a šup do auta.:-) Benji byl teda dán do separace dopředu, ale protože máme ve formánkovi super koberečky, určo to tam měl pohodlný. My se s Axulínou uložili v kufru a chrupkali až do Prahy. První jsem vyhazovali Axu na Barrandově, pak jsme odvezli Benjiho a Lucku do Jílovýho a pak už jeli k nám domů. Vzbudili jsme páníčka, nabaštili se a šli chrupkat.

Výlet se nám stráááášně líbil, takže si ho, doufám, brzo zopáknem!!!

fotečky a další fotky samo najdete u Benjiho i Arwenky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář