Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstup na Ještěd - 12.04.08

14. 4. 2008

Tohle děsný počasí mě už teda začíná pěkně štvát. Panička dohodla prochajdu v Liberci s paničkou od výmarky Aime, ale ráno to teda vůbec nevypadalo, že bychom jeli. V noci byla bouřka a Lucka nám ráno psala, že u nich prší a je hnusná zima. Hm, to je teda príma vyhlídka, nejspíš se nikam nepojede. Naštěstí byly ale holky dohodlý až na jednu po obídku a jelikož se počásko umoudřilo nakonec jsme přeci jen vyjeli. Na místo jsme, po menším bloudění, dorazili asi v půl druhý. Panička totiž nějak nechtěla pochopit, že v Liberci se standartně jezdí po kolejích, což tady u nás není moc častá věc, takže pořád nemohla trefit tu správnou odbočku. Ale nakonec se zadařilo a my jsme objevili čekající hlouček. A nebyla tam jen Aime, ale i pointřík Snip. Cíl našeho výletu byl samo Ještěd, ale panička chtěla pak jít ještě na zříceninu Hamrštejn. Jakmile najde někde na trase kulturu, žene se tam.:-)

Vyrazili jsme směr Ještěd, ale museli jsme jít kus přes město, takže se konal vopruz na vodítku. Ale přeci jen jsme byli nakonec vypuštěni a mohli jsme začít lítat. Snažil jsem se ukecat Snipa ke hře, ale nějak se mu nechtělo, takže se hrátky nekonaly. Lítali jsme po lese a paničky se plazili za náma. Cesta byla totiž dost rozmáčená a všude popadaný stromy, takže se jim nešlo zrovna nejlíp. Ale zvládly to, co by pro nás neudělaly, že?:-)))

Cestou jsme potkali docela dost lidí, na to, že není sezona a taky pár pejsků. Jednoho labradora na flexině, kterej byl typickým představitelem svého plemene. Vyrovnanost a vstřícnost z něj přímo sálala. Paní sešla z cesty do lesa, ale Aime se na něj chtěla jít kouknout z blízka. Pejsek po ní okamžitě vystartoval a s paní krásně cloumal. Lítala za ním jak hadr na holi. Je smutné, co někteří lidé dokážou udělat i z labrouše. Ach jo. I když je fakt, že ani Aime není svatoušek, v jednu chvíli si nějak špatně vysvětlila mou hlasitou hru, či co a normálně mě chtěla zakousnout. Což jsem se teda jako nenechal bez odporu, takže to vypadalo jako slušná bitka, ale ani jeden jsme to nebrali vážně, jen taková výměna názorů a jakmile panička pískla, byl konec. Jsme prostě šikovní pejskové.

Pak už ale prochajda probíhala v klidu. Potkali jsme ještě jednoho bígla, taktéž na flexině, ale to byl kámoš a všichni jsme ho šli pozdravit.

Pokračovali jsme stále na Ještěd, ale nakonec jsme nedošli až tam. Ono tam taky pro pejsky není nic moc k vidění, takže jsme to otočili kousek pod vrcholem, paničky nám udělaly společná fota a vyrazili jsme zpátky do civilizace. Cesta zpátky trvala o dost kratší dobu než cesta nahoru. Fakt nevim, čím to bude.:-)))

Výlet byl fajn, jen doufám, že příště dojdem i na tu zříceninu, co panička chtěla. Těch 11km, co jsme ulezli, je dost slabej odvárek toho, co chodíme normálně. Ale je zase fakt, že tentokrát to bylo fakt v horách a že ten kopec byl dost velkej. Jsem zvědav, jak panička příští týden zvládne ty Krušky. Já jí teda rozhodně nenesu.:-)

fotečky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář